Aziatische spareribs

Aziatische spareribs

Aziatische spareribs

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1,5 kg spareribs
8 eetl hoisinsaus of nam pla (Thaise vissaus)
2 eetl droge sherry
4 eetl sojasaus (ketjap manis)
2 teentjes knoflook
2 eetl zonnebloemolie
4 lente-uitjes
1 eetl geraspte verse gemberwortel
1 pak notenrijst (Lassie)

Bereiden

Snijd of hak de spareribs in stukken van 4 ribben en leg ze naast elkaar in een schaal.
Meng de hoisinsaus met de sherry, sojasaus, geperste teentejs knoflook en zonnebloemolie.
Hak de lente-uitjes fijn en meng de helft ervan met ½ eetl geraspte gemberwortel door de marinade.
Giet de marinade over de spareribs of kwast ze in .
Laat dit minstens 15 min intrekken.
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep de rest van de lente-uitjes en ½ eetl geraspte gemberwortel door de gare rijst.
Rooster de spareribs 8-10 minuten per kant op de hete barbecue. Keer ze regelmatig om. Bedruip ze met het marinadevocht.
Tip: Serveer ze met de notenrijst. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus